Stopzetten zorgtoeslag

De zorgtoeslag stopzetten is heel eenvoudig en soms nodig om eventuele kosten te voorkomen. Uiteraard is het mogelijk om de toeslag om verschillende redenen stop te zetten, maar is het wel altijd van belang dat men goed kijkt of het daadwerkelijk nodig is om deze stop te zetten, of dat het voldoende is om een wijziging door te voeren. De zorgtoeslag stopzetten is bijvoorbeeld niet nodig wanneer het inkomen begint te stijgen en men dus meer dan het minimuminkomen per jaar gaat verdienen. In dat geval zal de zorgtoeslag over het algemeen namelijk lager worden, maar niet direct helemaal verdwijnen. De zorgtoeslag stopzetten is aan de andere kant wel nodig wanneer men heel veel meer gaat verdienen of bijvoorbeeld niet langer verzekerd is in Nederland. Uiteraard geldt dit zowel voor de eigen persoon als een eventuele toeslagpartner die misschien niet langer in Nederland verzekerd is.

DE INHOUD VAN DIT BERICHT KAN VEROUDERD ZIJN, WIJ RADEN U AAN OM DIRECT NAAR ONZE HOMEPAGE TE GAAN!

De zorgtoeslag stopzetten is als gezegd heel eenvoudig en kan dan ook gewoon via de website, of via de BelastingTelefoon. Deze laatste methode is het best geschikt voor een ieder die de zorgtoeslag direct op dat moment stop wil zetten, aangezien het nog altijd de snelste manier is. Mensen die de zorgtoeslag stopzetten via de computer kunnen het speciale programma downloaden van de Belastingdienst en op die manier de wijziging doorgeven. De Belastingdienst zal deze vervolgens in behandeling nemen en de toeslag op het gewenste moment stopzetten, zodat men achteraf in ieder geval geen delen van deze toeslag terug hoeft te betalen en er daardoor geen vervelende verrassingen ontstaan.

De zorgtoeslag stopzetten is heel nadrukkelijk niet nodig wanneer men meer gaat verdienen. Als gezegd is het namelijk goed mogelijk dat men alsnog een toeslag zal ontvangen, maar dat deze simpelweg wat lager ligt dan voorheen. De zorgtoeslag stopzetten is alleen nodig wanneer men heel veel meer gaat verdienen of dus niet langer in Nederland verzekerd is; in alle andere gevallen is het beter om een wijziging van het toetsingsinkomen door te geven. De zorgtoeslag stopzetten kan altijd nog en wanneer de Belastingdienst dit nodig vindt op basis van het inkomen zal dit uiteraard vanzelf gebeuren.