Zorgtoeslag stopzetten

Zorgtoeslag stopzetten 1Wilt u uw zorgtoeslag stopzetten? Lees hier meer informatie hoe u uw zorgtoeslag kunt stopzetten en wanneer een wijziging doorgeven voldoende is.

Als u uw zorgtoeslag wilt stopzetten moet u dit doorgeven aan de Belastingdienst. U krijgt dan de mogelijkheid om de zorgtoeslag per direct te stoppen of om de stop met terugwerkende kracht in te laten gaan. U moet hierbij dan wel het teveel ontvangen bedrag terug betalen.

Soms zet de Belastingdienst de zorgtoeslag automatisch stop. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand is overleden.

Wijzigingen doorgeven

Het is niet altijd nodig om uw zorgtoeslag stop te zetten, soms is een wijziging doorgeven al voldoende. Stijgt uw inkomen bijvoorbeeld? Dan moet u uw inkomenswijziging doorgeven aan de Belastingdienst, binnen acht weken ontvangt u dan bericht van de Belastingdienst. Het kan zijn dat u de teveel ontvangen zorgtoeslag moet terug betalen.

Vul op dit aanvraag formulier in dat u wilt stoppen met het ontvangen van zorgtoeslag!

Andere wijzigingen waarvan de Belastingdienst van op de hoogte moet worden gebracht zijn:

  • Samenwonen of trouwen; u wordt dan toeslagpartner, hierbij geldt de grens van het gezamenlijke inkomen. Als jullie samen teveel verdienen, heeft u geen recht meer op zorgtoeslag.
  • Scheiden of uit elkaar.
  • U gaat naar het buitenland om te werken of wonen

U kunt uw wijzigingen doorgeven via “Mijn toeslagen” op de website van de Belastingdienst of bel naar de BelastingTelefoon. Zet dus niet zomaar uw zorgtoeslag stop, soms is een wijziging doorvoeren genoeg en ontvangt u gewoon zorgtoeslag. U kunt op dezelfde website een proefberekening voor zorgtoeslag maken, dan kunt u zien hoeveel zorgtoeslag u ongeveer zult ontvangen. Let er wel op dat u uw wijziging op tijd doorgeeft, hiermee voorkomt u dat u te weinig geld ontvangt of dat u later nog een flink bedrag moet terugbetalen. In november of december krijgt u bericht over de hoogte van uw toeslag voor het komende jaar. Kijk goed of deze gegevens kloppen en of eventuele wijzigingen correct zijn doorgevoerd.

Wilt u om wat voor reden dan ook, uw zorgtoeslag toch stopzetten? Dit kunt u ook doorgeven via “Mijn toeslagen” of via de BelastingTelefoon. De Belastingdienst heeft dan maximaal 8 weken om dit verzoek te verwerken. U krijgt per post bericht hierover. Komt u in de toekomst weer in aanmerking voor zorgtoeslag, dan kunt u dit ook weer heel eenvoudig aanvragen.

Heb je geen recht meer op zorgtoeslag maar ontvangen het het nog wel? Dan moet je dat zo snel mogelijk stoppen! Indien je onterecht zorgtoeslag ontvangt maak je kans op grote boetes! Helaas is het niet altijd even makkelijk om je zorgtoeslag stop te zetten. Gelukkig help ik je daar bij!

Wanneer kan je het beste je zorgtoeslag stopzetten?

 Zoals je inmiddels weet is de zorgtoeslag een tegemoetkoming van de belastingdienst om je zorgkosten te dekken. Verdien je in 2016 meer dan 27.012 euro of samen met je toeslagpartner meer dan 33.765 euro dan heb je geen recht meer op zorgtoeslag. Dit moet je dan ook onmiddellijk stopzetten om problemen te voorkomen.Een andere reden dat je geen recht meer hebt op zorgtoeslag is bijvoorbeeld een verandering in je persoonlijke situatie. Ook in z’n geval is het verstandig om goed te kijken of je nog wel recht op zorgtoeslag hebt! Denk aan een loonsverhoging of het officieel samenwonen met iemand anders. Je dient dan in sommige gevallen het ontvangen van je zorgtoeslag te stoppen. Indien je dit niet tijdig doet kan het zijn dat je na een tijdje alle ontvangen toeslagen terug dient te betalen.

Hoe zet ik mijn zorgtoeslag stop?

Het stopzetten van je zorgtoeslag is gelukkig heel gemakkelijk gemaakt door de specialisten van zorgtoeslag. Zei doen er alles aan om jouw verzoek bij de belastingdienst te melden. Op het aanvraagformulier lijkt het er misschien op dat je een nieuwe toeslag wilt aanvragen, maar gelukkig kan je er ook voor kiezen om je zorgtoeslag stop te zetten. Naast het stoppen van je zorgtoeslag kan je ook een wijziging doorgeven. Op die manier heb je alles in een mum van tijd weer goed geregeld!

Stopzetten zorgtoeslag wanneer je teveel hebt ontvangen?

Kom je er een beetje aan de late kant achter dat je eigenlijk geen recht meer hebt op zorgtoeslag?? Dan zou het helaas zo kunnen zijn dat je deze zorgtoeslag terug dient te betalen aan de belastingdienst. Als dit het geval is krijg je daar vanzelf bericht van wanneer je financiële gegevens van dat jaar vast staan.

Omdat de belastingdienst begrijpt dat je soms niet meteen in staat bent alles terug te betalen worden 2 opties gegeven. De 1e optie is om alle teveel ontvangen zorgtoeslag te verrekenen met de rest van het jaar. Met deze manier kan het dus zijn dat je de rest van het jaar een stuk minder of zelfs helemaal geen zorgtoeslag ontvangt. De andere optie is het volledige bedrag in 10 termijnen terug te betalen. Op die manier kan je de kosten verdelen en kom je hopelijk niet in acute financiële problemen terecht.

Waarom zou ik zelf mijn zorgtoeslag stopzetten?

Om te voorkomen dat u de ontvangen zorgtoeslag terug moet betalen is het verstand om op tijd aan te geven dat u wilt stoppen met het ontvangen van de zorgtoeslag. Twijfelt u of u nog recht heeft op zorgtoeslag? Doe dan een wijzigingsaanvraag via zorgtoeslag. Indien het blijkt dat dat u geen recht meer heeft op toeslag zal deze stopgezet worden. Indien blijkt dat u minder zorgtoeslag mag ontvangen zal dit aangepast worden naar het juiste bedrag. bent u te snel geweest met het stopzetten van de toeslag? Geen probleem, u kunt het binnen geruime tijd met terugwerkend kracht alsnog aanvragen.

Hoelang duurt het voordat mijn zorgtoeslag is gestopt?

Het doorgeven van een stop in je zorgtoeslag kan je vaak het beste zo snel mogelijk doen. Dit zorgt er voor dat je veel vervelende problemen kan voorkomen. Ook is het erg vervelend als het veel moeite kost om het stoppen van je zorgtoeslag door te geven. Veel mensen vergeten het en daardoor lopen de bedragen die later terugbetaald moeten worden snel flink op. Wanneer je de stop in je zorgtoeslag doorgeeft gaat er vaak nog een kort periode overheen voordat de stop ook echt doorgekomen is. Probleem hiermee is wel dat er vaak op de verkeerde manier een stop wordt doorgegeven. Je kan het beste via mijn partner je stop doorgeven. Dan weet je zeker dat dit snel en vakkundig gebeurd. Geen onverwachte kosten meer voor jou!

Zorgtoeslag DIGID

Jouw hulp bij het stopzetten van je zorgtoeslag

Internet is de helpende hand als het gaat om zorgtoeslag stopzetten. Dit is namelijk erg ingewikkeld wanneer je het zelf doet! Deze specialist helpt je bij het doorgeven van je stopzetting of wijziging, zodat jij geen fouten kan maken! Deze specialist doet dit al jaren, en is de marktleider in het helpen van mensen en het verwerken van financiële data. En om die zorgtoeslag stop te zetten is helemaal geen Digid meer nodig!