Zorgtoeslag, valt dat onder het inkomen?

Nee! Hoewel veel mensen dat denken is het niet zo. Zorgtoeslag is namelijk een ondersteuning van de overheid. Dit betekend dat dergelijke toeslagen vrijgesteld zijn van de term inkomen. Dit zou anders namelijk niet helemaal eerlijk zijn. Zorgtoeslag is namelijk in het leven geroepen om mensen te ondersteunen in het kunnen betalen van de verplichte basis zorgverzekering. Dit is omdat veel mensen anders erg in de problemen komen met het rond komen in het dagelijks leven.

Misvatting

Dit is echter iets wat veel mensen niet weten. De misvatting is namelijk bij vele mensen dat deze maandelijkse bijdrage vanuit de belastingdienst onder het aan te geven inkomen valt, wat dan weer zou betekenen dat er uiteindelijk weer een deel terugbetaald zou moeten worden aan de belastingdienst. Niets is echter minder waar! Bij de overheid snappen ze namelijk ook wel dat er veel mensen in de problemen zouden komen indien de zorgtoeslag uiteindelijk lager uit zal vallen. Mede om deze reden hoeft zorgtoeslag dus niet bij het inkomen geteld te worden, dus hoeft u dit ook niet bij te rekenen tijdens uw belastingaangifte.

Opluchting voor studenten

Veel studenten zullen dit als een grote opluchting zien. Ik hoorde namelijk dat er veel geruchten gingen over dat zorgtoeslag namelijk wel onder het inkomen zouden vallen, dus bij deze heb ik dit uitgezocht en opgelost. Omdat er veel vaker dit soort vraagtekens de wereld over gaan heb ik het als mijn taak gezien om dit soort problemen de wereld uit te helpen. Mocht jij ook een vraag hebben of hebben gehoord waarvan jij je afvraagt wat het antwoord is? Of heb jij een stelling gehoord waar jij wel het fijne van wilt weten? Twijfel dan niet, ik help je graag met het uitpluizen van jouw vraag of probleem! Stel je vraag via het contactformulier, en ik zal zo snel mogelijk klaar staan met het juiste antwoord!