Zorgtoeslag wijzigen

Hoe kan ik zorgtoeslag aanvragen of wijzigen?

Ik wil graag mijn zorgtoeslag wijzigen of opnieuw aanvragen. Hoe doe ik dit? Hier leest u hoe makkelijk het gaat.Het aanvragen of wijzigen van de zorgtoeslag kunt u doen met aanvraag- en wijzigingsprogramma van de belastingdienst. Onderaan deze pagina vindt u de link naar de belastingdienst en het programma. Het is ook nog steeds mogelijk een formulier op papier in te vullen. Om een papieren formulier aan te vragen dient u te bellen met de belastingtelefoon. Het nummer van de belastingtelefoon is 0800-0543. Binnen 8 weken krijgt u dan bericht van de belastingdienst.

DE INHOUD VAN DIT BERICHT KAN VEROUDERD ZIJN, WIJ RADEN U AAN OM DIRECT NAAR ONZE HOMEPAGE TE GAAN!

U hoeft de zorgtoeslag maar éénmalig aan te vragen, het jaar daarop krijgt u ieder jaar automatisch een zorgtoeslag toegekent.

Aanpassen zorgtoeslag

De levenssituatie die u heeft wil nog wel eens wijzigen. Het kan dus ook voorkomen dat u uw zorgtoeslag dient aan te passen om een flinke nabetaling te voorkomen. In de navolgende gevallen dient u een wijziging door te geven aan de belastingdienst:

  • U bent gaan samenwonen of u bent getrouwd gedurende het jaar;
  • Het inkomen van u of uw toeslagpartner is gewijzigd;
  • U bent gescheiden of u woont niet langer samen;
  • De zorgverzekering is opgezegd door u of uw toeslagpartner;
  • Het inkomen is gewijzigd van u of uw toeslagpartner;
  • Het bankrekeningnummer waarop u uw toeslag wilt ontvangen is gewijzigd;
  • De zorgtoeslag wilt u stop zetten.

Kost het wijzigen van de zorgtoeslag veel tijd?

Het wijzigen van de zorgtoeslag kost vrijwel geen tijd. Veelal dient u enkel uw nieuwe inkomen aan te passen. Het programma volgt een vragenlijst die u makkelijk kunt invullen.

Link naar de belastingdienst voor het wijzigen of aavragen van de zorgtoeslag vind u hier: Zorgtoeslag aanvragen of wijzigen