Zorgtoeslag wijzigen

Het is niet altijd nodig om uw zorgtoeslag stop te zetten, soms is een wijziging doorgeven al voldoende. Stijgt uw inkomen bijvoorbeeld? Dan moet u uw inkomenswijziging doorgeven aan de Belastingdienst, binnen acht weken ontvangt u dan bericht van de Belastingdienst. Het kan zijn dat u de teveel ontvangen zorgtoeslag moet terug betalen.

Andere wijzigingen waarvan de Belastingdienst van op de hoogte moet worden gebracht zijn:

  • Samenwonen of trouwen; u wordt dan toeslagpartner, hierbij geldt de grens van het gezamenlijke inkomen. Als jullie samen teveel verdienen, heeft u geen recht meer op zorgtoeslag.
  • Scheiden of uit elkaar.
  • U gaat naar het buitenland om te werken of wonen

U kunt uw wijzigingen doorgeven via “Mijn toeslagen” op de website van de Belastingdienst of bel naar de BelastingTelefoon. Zet dus niet zomaar uw zorgtoeslag stop, soms is een wijziging doorvoeren genoeg en ontvangt u gewoon zorgtoeslag. U kunt op dezelfde website een proefberekening voor zorgtoeslag maken, dan kunt u zien hoeveel zorgtoeslag u ongeveer zult ontvangen. Let er wel op dat u uw wijziging op tijd doorgeeft, hiermee voorkomt u dat u te weinig geld ontvangt of dat u later nog een flink bedrag moet terugbetalen. In november of december krijgt u bericht over de hoogte van uw toeslag voor het komende jaar. Kijk goed of deze gegevens kloppen en of eventuele wijzigingen correct zijn doorgevoerd.