Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht?

Zorgtoeslag aanvragen zonder digidIn Nederland kunt u alle toeslagen, dus ook zorgtoeslag, eenvoudig aanvragen met terugwerkende kracht. Komt u er dus nadat u allang 18 bent geworden achter dat u recht had op zorgtoeslag? Dan kunt u dit met terugwerkende kracht aanvragen bij de overheid. U kunt tot 5 jaar geleden zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen. Zorgtoeslag krijgt u niet automatisch en moet u dan ook zelf aanvragen. Het aanvragen van zorgtoeslag kost u ongeveer 5 minuten en is zeker de moeite waard. Dus waar wacht u nog op? Vraag vandaag nog uw zorgtoeslag aan met terugwerkende kracht.

Had je vorig jaar al recht op zorgtoeslag, maar heb je dat niet aangevraagd? Dat klinkt zonde! Maar gelukkig is het mogelijk om zorgtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen. Je hebt zelfs de tijd tot 1 september van dit jaar.

Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht, hoe werkt dat?

Die zorgtoeslag komt natuulijk niet vanzelf. Hij moet namelijk wel aangevraagd worden. Dit doe je via het aanvraag formulier van toeslagenaanvragen.net. Het mooie aan die website is dat zei jou optimaal helpen met het aanvragen van zorgtoeslag zonder dat je daar een DigiD voor nodig hebt. Het enige dat je hoeft te doen is alle gegevens invullen en het formulier versturen. Indien er nog onduidelijkheden zijn zullen de specialisten proberen jou zo goed mogelijk verder te helpen.

De aanvraag wordt door toeslagenaanvragen.net. doorgestuurd naar de belastingdienst. Indien je inderdaad recht had op zorgtoeslag met terugwerkende kracht zal deze een beschikking sturen met het bedrag wat u nog kunt verwachten en wanneer en op welke manier dit voldaan gaat worden.

Tot wanneer kun je zorgtoeslag terugvragen?

De belastingdienst heeft vastgesteld dat je tot maximaal  1 september zorgtoeslag met terug werkende kracht kan aanvragen. Elk jaar wordt deze termijn weer opnieuw ingesteld. Hieronder zie je per jaar tot welke datum je nog zorgtoeslag kunt aanvragen:

Zorgtoeslag voor het jaar Aanvragen (met terugwerkende kracht) tot
2016 1 september 2017
2015 1 september 2016
2014 1 september 2015
2013 en eerder Zorgtoeslag terugvragen niet meer mogelijk

 

Klik hier om direct naar de juiste website te gaan om je achterstallige zorgtoeslag per direct aan te vragen!