Zorgtoeslag belastingdienst

Om Nederlanders met een laag inkomen tegemoet te komen in de hoge zorgkosten bestaat in Nederland de zorgtoeslag. De zorgtoeslag wordt na het aanvragen ervan maandelijks uitbetaald door de belastingdienst. De belastingdienst regelt niet alleen de uitbetaling van zorgtoeslag maar ook de berekeningen ervan. Het aanvragen van zorgtoeslag is nodig wanneer u zorgtoeslag wilt ontvangen, u krijgt zorgtoeslag namelijk niet automatisch. Ook wanneer er iets verandert in uw leven dat invloed kan hebben op de hoogte van uw zorgtoeslag moet u dit zelf doorgeven aan de belastingdienst. 

Het aanvragen en/of wijzigen van zorgtoeslag kunt u regelen via de website van de belastingdienst www.toeslagen.nl. Via deze website kunt u niet alleen zorgtoeslag aanvragen en/of wijzigen, maar ook alles regelen met betrekking tot andere toeslagen. Toeslagen die u in Nederland kunt aanvragen via de website van de belastingdienst zijn: zorgtoeslag, kindgebonden budget, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. Of en wanneer u eventueel recht heeft op een van deze toeslagen kunt u alleen teruglezen op de website van de belastingdienst.

Heeft u een toeslag aangevraagd bij de belastingdienst dan krijgt u binnen 8 weken te horen of u definitief recht heeft op de toeslag(en) en hoe hoog deze zijn. Ontvangt u toeslagen waar u geen recht meer op heeft dan zult u deze op een later moment altijd moeten terugbetalen aan de belastingdienst. Het is dan ook belangrijk dat u wijzigingen op tijd doorgeeft aan de belastingdienst, dit voorkomt dat u later eventueel moet terugbetalen. Hoe u terug kunt betalen aan de belastingdienst krijgt u te horen zodra u moet terugbetalen, in de meeste gevallen is dit in de vorm van een acceptgiro die u ontvangt van de belastingdienst.